1

I'm having the following problem: In emacs the tool bar icons are invisible as can be seen here. There should be icons like visit new file, save buffer etc below the menu at the top and above the buffer. By the way, they aren't missing, I can still click them. The icons are just blank. I can even hover over them or press them, it all works.

I have no idea why this happened, nor do I know how to fix it. Any suggestions?

  • try M-: (tool-bar-mode 1). May be you have (tool-bar-mode -1) in your init file. – DJJ Apr 26 '16 at 6:06
  • @DJJ that didn't do anything. By the way, they aren't missing, I can still click them. The icons are just I can even hover over them or press them, it all works.blank. – Wysaard Apr 26 '16 at 7:10
  • I suspect there is something wrong with you init file. Try launching emacs in quick mode without any loading any file. In the command line it's emacs -Q. Then loading the init files little by little to bring your emacs back. – DJJ Apr 26 '16 at 9:33
  • @DJJ emacs -Q doesn't have it working either. – Wysaard Apr 26 '16 at 9:41
  • My suggestion is then to backup the init file and install emacs again. In my opinion it should be quicker to solve if you have no clue – DJJ Apr 26 '16 at 10:35
1

You are probably using an outdated gtk3 theme, try the default adwaita. The latest gtk update was breaking for many existing themes, see for example https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=361066.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.