1

I have Latex code embedded in my org file.

*** Equations
\begin{equation}
h(x) = \theta_0 + \theta_1 x
\end{equation}

When I run C-c C-x C-l while my cursor is on the code, I get an empty box rendered on my file. Why is the code not rendering correctly?

EDIT 1: I have dvipng installed, and I have set org-latex-create-formula-image-program to dvipng.

(setq org-latex-create-formula-image-program 'dvipng)

I am using org mode version 8.2.10.

EDIT 2: I installed imagemagick and set org-latex-create-formula-image-program to it. No luck. When I run C-c C-x C-l, the command bar displays two messages in quick succession.

Creating image...1
PDF file /tmp/orgtex8421NqG.pdf wasn't produced
1

The problem was fixed when I installed package texlive-full. I was missing some latex packages, which led to a white box being rendered instead of the equation.

The update on this question led me to question whether I had all required latex packages: Preview Latex Fragment in org mode : blank square shown

Sure enough, when I checked my logs in /tmp directory of my system, I was missing package ulem. On Linux Mint, latex package ulem can be installed by installing texlive-full.

sudo apt install texlive-full
1

Do you have dvipng or imagemagick installed? Depending on the setting of org-preview-latex-default-process (in versions of org-mode >= 9.0) or org-latex-create-formula-image-program (in earlier versions), you need one or the other (or you could install both).

  • Question edited to address this answer. – NJay Jun 17 '17 at 9:16

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.