0

I'm very new to emacs, and can't seem to get cua-mode to work by default. I'm using emacs 26.3 with spacemacs 0.300 on Kubuntu 20.04.1

I have set (cua-mode t) in my .spacemacs, and cua-mode shows up as active when I check the M-x menu, but the cua commands won't work until I toggle cua-mode in the M-x menu (i.e. turn it off, and then on again), then they work perfectly.

This gets old, and I would really like to have those commands working by default.

I've tried adjusting a few settings to no avail, here are the related lines in my .spacemacs now:

    (cua-mode t)
    (setq cua-auto-tabify-rectangles nil) ;; Don't tabify after rectangle commands
    (transient-mark-mode 1) ;; No region when it is not highlighted
    (setq cua-keep-region-after-copy t) ;; Standard behaviour
    (setq org-CUA-compatible t)

Thanks for reading, any help you can offer would be greatly appreciated!

0

So, fwiw, I belatedly discovered that I can remap the commands to accomplish the same effect, as described here, by adding the following to my init.el:

(define-key evil-insert-state-map (kbd "C-c") 'cua-copy-region)
(define-key evil-insert-state-map (kbd "C-v") 'cua-paste)
(define-key evil-insert-state-map (kbd "C-x") 'cua-cut-region)
(define-key evil-insert-state-map (kbd "C-z") 'undo-tree-undo)
(define-key evil-insert-state-map (kbd "C-y") 'undo-tree-redo)

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.